Românii ar putea fi mai atraşi să meargă în Bulgaria în acest an. Potrivit Nikolinei Angelkova, ministrul Turismului din ţara vecină, cel puţin 23 de plaje de pe litoralul bulgăresc le vor oferi turiştilor în acest an umbrele şi şezlonguri gratis, iar celelalte au anunţat că vor reduce tarifele cu 50%.

“Facem tot ce putem pentru a atrage turiști și să ajutăm afacerile afectate de criza de coronavirus”, a declarat Nikolina Angelkova.

Ce tarife se percep pe plajele care oferă 50% reducere?

Presa locală scrie că printre plajele unde accesoriile de plajă vor fi gratuite se numără şi cele din Kavatsi-Sud, Kavatsi-Nord, Elenite, MMC-Primorsko, Tsarevo-Central, Aheloy sau Obzor-Sud.

În prezent, pe plajele de pe litoralul bulgăresc există 57 de spații concesionate și 75 de spații închiriate. Pe 23 dintre cele 132 de plaje care au contracte încheiate cu autorităţile se vor oferi gratuit şezlonguri şi umbrele, iar pe celelalte se vor vor percepe tarife între 1 şi 5 leva (0,5 – 2,5 euro), scrie antena3.ro.

Toţi concesionarii plajelor de pe litoralul bulgăresc sunt obligaţi să ofere o reducere de 50% la accesoriile de plajă în această vară. În caz contrar, aceştia riscă amenzi ce pot ajunge până la 50.000 de leva (25.000 de euro).