Berkshire Hathaway l-a răsplătit cu 17,4 milioane de dolari în 2011 pe directorul general al United States Liability Insurance Corp. Şeful Geico Corp, Tony Nicely, a primit de la Berkshire 12,4 milioane de dolari pentru performanţele de anul trecut, iar Ajit Jain, CEO la National Indemnity Co, a primit 9,26 milioane de dolari, potrivit raportărilor diviziilor Berkshire către autorităţi, preluate de Bloomberg.

La cererea sa, Warren Buffet a rămas la un salariu anual de 100.000 de dolari.

Buffett s-a alăturat anul trecut criticilor care atacă marile bănci, condamnând inegalitatea veniturilor şi solicitând taxe mai mari pentru bogaţi. Cu toate acestea, recompensele salariale acordate angajaţilor săi au atras laudele lui Jamie Dimon, directorul general al JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană după active, care a spus că cei mai bine plătiţi 20-30 de executivi de la Berkshire câştigă mai mult decât persoanele cu cele mai mari venituri de la JPMorgan.

Buffett, a cărui participaţie la Berkshire este evaluată la peste 40 miliarde de dolari, a declarat că acordă bonusuri mari pentru a încuraja managerii să gândească mai puţin ca nişte angajaţi şi mai mult ca proprietari. "Am acordat bonusuri foarte mari în trecut, însă întotdeauna pentru performanţă. Îmi place să atrag oameni talentaţi care fac lucruri grozave pentru noi şi îi voi plăti pe măsură", spunea Buffett într-un interviu din 2010.

Raportările Berkshire către autorităţile de reglementare arată că peste 20 de manageri din cadrul companiilor de asigurări ale grupului au câştigat anul trecut peste 1 milion de dolari fiecare.