Warren Buffett a declarat luni că Statele Unite au depăşit cea mai grea perioadă a crizei, numită anul trecut de miliardarul american „un Pearl Harbor economic”, însă anticipează o relansare economică lentă, neuniformă, transmite Reuters.

„Am trecut de Pearl Harbor. Vom câştiga războiul, balanţa este uşor înclinată în favoarea noastră”, a arătat Buffett la postul de televiziune CNBC. Miliardarul a subliniat că afacerile „merg greu” în multe domenii, deoarece consumatorii sunt mai prudenţi în privinţa cheltuielilor.

El a recunoscut că relansarea va fi lentă şi pentru grupul său de companii, reunite sub umbrela Berkshire Hathaway, care are 80 de firme, divizii şi operaţiuni dependente direct de disponibilitatea consumatorilor de a cheltui. Companiile din grupul Berkshire vând de la asigurări auto, covoare, îngheţată şi lenjerie intimă la componente industriale şi vopsea.

„Sunt unele afaceri care au avut o revenire decentă, însă altele nu dau semne de îmbunătăţire. Merge mai bine, însă foarte, foarte încet”, a afirmat Buffett.

SURSA: Mediafax