Complexul, denumit Therme București, își va deschide porțile pe 14 ianuarie, 3 zone distincte: o zonă de relaxare, denumită THE PALM, care cuprinde cea mai mare gradină cu palmieri, jacuzzi și piscine cu aromaterapie, o zonă de “răsfăț” – ELYSIUM-,  cu o varietate de saune tematice și o piscină panoramică cu seleniu si GALAXY – un spațiu special destinată familiei, unde se află tobogane și piscine cu valuri.

“Bazinele vor fi alimentate exclusiv cu apă termală adusă de la o adâncime de 3.100 de metri, cel mai adânc foraj realizat în România după 1989. Temperatura apei din piscine este de 33 °C, iar cea a aerului între 29 si 30 °C, 365 de zile pe an”, a anunțat, într-un comunicat remis presei, compania care dezvoltă proiectul.

Proiectul Therme București este dezoltat de grupul austriac A-HEAT, care reunește mai multe companii lider la nivel mondial în domeniul soluțiilor energetice industriale. Investiția totală a proiectului va ajunge la aproximativ 50 milioane de euro, prima etapă fiind realizată în urmă cu doi ani, când a fost demarată construcția, fondurile alocate în 2013 ridicându-se la aproape 30 milioane de euro.

Situat în zona de nord a Capitalei, în Balotești, Therme București va fi deschis tot timpul anului și va avea o listă de prețuri accesibilie pentru toate categoriile de populație, conform sursei citate.

 

Care sunt prețurile

The Palm este o zonă special amenajată pentru destindere și ”quality time”, și este destinată doar persoanelor de peste 16 ani. Prețurile pentru o zi petrecută la zona de relaxare variază între 50 de lei pentru studenți și seniori și 64 de lei pentru adulți. Copiii de pânâ la 3 ani au acces gratuit. Pentru 3,5 ore de relaxare deplină studenții și seniorii vor plăti 35 de lei, iar adulții 49 de lei.

Elysium include multiple saune tematice cu o capacitate totală de peste 250 persoane simultan, băile cu minerale, zone de relaxare în grădina exotică și restaurantul a la carte variază între 68 și 87 de lei, în funcție de orele petrecute la Therme București.

Galaxy este zona dedicată familiilor: pentru 3.5 ore în zona Galaxy copiii de până la 3 ani beneficiază de gratuitate, iar adulții vor plăti un preț întreg de 39 de lei. Pentru o zi întreagă petrecută la Therme București, la Zona Galaxy, prețurile variază între 40 și 54 de lei. Oferta specială Family (un copil și un adult) variază între 54 și 84 de lei, în funcție de numărul de ore petrecute la Therme București.

Din punct de vedere tehnicșsi conceptual, Therme București face parte din Grupul Wund, care deține 4 din cele mai de succes proiecte din Europa: Therme Erding, Therme Bad Wörishofen, Badeparadies Schwarzwald, Badewelt Sinsheim. Therme București este proiectul cu numărul 5 dezvoltat după conceptul existent în grupul WUND, aducând o serie de inovații și premiere absolute pentru întreg continentul.