De ce daruim flori de 8 martie?

Florile de 8 martie sunt perfecte pentru a se exprima recunostinta, respectul si dragostea puternica fata de o persoana apropiata, asa cum este mama, bunica, fiica, matusa sau sora. Delicate si fermecatoare, buchetele de 8 martie atrag atentia din prima clipa asupra emotiilor sincere a persoanei care le ofera, comunicand increderea, aprecierea si devotamentul. Semnificatia florilor cu aceasta ocazie este legata de rolul femeii in societate, de realizarile si contributiile din numeroase domenii.

Ce reprezinta ziua internationala a femeii?

In data de 28 februarie 1909 a fost observata in Statele Unite ale Americii ziua nationala a femeii, amintind de protestele ample ale femeilor din New York, care, cu un an inainte, iesisera in numar mare in strada pentru a protesta conditiile dificile de munca si pentru a cere drepturi egale. Se cerea atunci un numar fix de ore de munca, un salariu corect si dreptul la vot. In 1910, in cadrul conferintei internationale a femeii din Copenhaga, Clara Zetkin a venit cu propunerea ca aceasta zi dedicata femeii sa fie sarbatorita in fiecare an in toate tarile lumii. Dorinta ei era ca femeile sa fie independente, sa aiba oportunitati egale la angajare, sa fie platite la fel ca si barbatii, sa poata vota si sa detina functii politice. In plus, ea cerea ca in viata conjugala femeile si barbatii sa poarte aceeasi responsabilitate pentru cresterea si educarea copiilor, eliminandu-se astfel stereotipurile si discriminarile bazate pe sexe.

La un an de la conferinta din Copenhaga, pe 19 martie 1911, peste un milion de barbati si femei au luat parte la adunarile din Austra, Elvetia, Danemarca si Germania, continuand sa manifeste dorinta pentru emanciparea femeilor. Ziua femeii a fost sarbatorita in cadrul Natiunilor Unite pentru prima data in 1975, iar doi ani mai tarziu a fost adoptata o rezolutie care solicita statelor membre sa dedice o zi din an pentru drepturile femeilor.

Ziua femeii in Romania

De ziua internationala a femeii se obisnuieste in Romania si sarbatorirea zilei dedicate mamei, data de 8 martie fiind o buna ocazie atat pentru barbati si femei, cat si pentru copii de a-si arata dragostea si respectul fata de persoanele importante din viata lor. Se daruiesc daruri diverse, in special flori, exprimandu-se astfel recunostinta si devotamentul fata de acea fiinta care i-a crescut si i-a ocrotit. In anii recenti s-a stabilit insa sarbatorirea zilei mamei in mod oficial in Romania in prima duminica a lunii mai.

 

 

Buchete de flori pentru ziua femeii

Buchetele de flori pentru ziua femeii si pentru ziua mamei sunt fermecatoare si distinse, comunicand cele mai sincere sentimente fata de acea persoana deosebita care si-a oferit neconditionat sprijinul si afectiunea. Aranjamentele florale pentru 8 martie sunt create din diverse tipuri de flori si culori, fiind astfel potrivite pentru orice relatie, fie ca este vorba de o persoana din cadrul familiei, o prietena sau o colega. Gestul de a oferi flori in aceasta ocazie arata faptul ca esti o persoana sensibila si receptiva, ca te incanta prezenta ei si ca ii doresti multa sanatate si fericire.

Semnificatia florilor de 8 martie

Buchetele si aranjamentele de 8 martie pot purta si alte semnificatii pe langa cele obisnuite, in functie de tipul florilor alese si culoarea acestora, creandu-se astfel cu usurinta un mesaj personalizat pentru destinatara. Buchetele cu un singur fel de floare vor concentra atentia asupra simbolismului acelei flori, in timp ce buchetele multiflorale sunt precum un puzzle al emotiilor ce trebuie intelese in ansamblu.

Buchetele de trandafiri dedicate zilei femeii sunt spectaculoase si intense, amintind de iubirea sincera ce i-o porti, de onoare si devotament. Trandafirii roz sunt potriviti in orice situatie, fie ca este vorba despre o relatie familiala, amicala sau profesionala, cei rosii pot fi un cadou ideal pentru iubita sau sotie, iar cei albi sunt potriviti pentru a-ti exprima respectul adanc pentru o persoana mai in varsta.

Buchetele de lalele daruite de 8 martie sunt o dovada clara a admiratiei puternice, semnificand o iubire sincera si perfecta, precum si nobletea si intelegerea. Freziile prezinta increderea si inocenta, fiind o alegere inspirata pentru prietene sau rude. Garoafele si lisianthusul sunt dovada suprema a distinctiei, a respectului si a carismei. Buchetele cu cale si crini sunt rafinate si impresionante, reprezentand puritatea, credinta si depasirea obstacolelor. Florile de alstroemeria arata devotamentul si suportul intre membrii familiei sau prieteni, precum si sprijinul acordat pentru urmarirea visurilor si implinirea idealurilor.

 

Buchetele cu flori galbene sau portocalii sunt deosebit de vesele si optimiste, comunicand urarile de fericire, sanatate indelungata si prosperitate. Cele cu flori albe, reprezinta consideratia, increderea si sinceritatea, florile mov si albastre sunt elegante si misterioase, iar florile roz si rosii reprezinta afectiunea puternica, frumusetea si gratia feminina.

Cel mai simplu mod de a comanda flori online de 8 martie

Chiar daca ai un program incarcat si nu ai timp sa alergi prin tot orasul dupa un buchet spectaculos de flori, poti alege sa comanzi si sa trimiti un cadou floral de ziua femeii printr-o florarie online. Prezentand numeroase buchete si aranjamente moderne de flori de 8 martie, poti vizualiza simplu si rapid sute de produse, alegandu-l pe cel favorit. Vei sti dinainte felul exact cum va arata el atunci cand va fi primit de destinatara si poti chiar atasa si un mesaj personalizat. Alege sa le faci o bucurie sincera si sa le arati persoanelor importante cat de mult le pretuiesti oferindu-le un buchet elegant de flori cu ocazia zilei de 8 martie.

(P)