Este prilejul perfect de a-ţi reinnoi juramintele de iubire împreună cu partenera sau partenerul, sau de a-ţi dezvalui emoţiile neştiute care îţi încearcă inima. Buchetele de trandafiri sunt foarte apreciate în preajma zilei celor indrăgostiţi, precum şi felicitările sau bomboanele de ciocolată.

Nelipsitele flori de ziua îndragostiţilor

Deşi îi poţi arăta în fel şi chip că o iubesti, că o respecţi şi că îţi pasă de fericirea ei, dacă nu îi aduci flori de ziua îndrăgostiţilor nu vei fi privit cu ochi buni, iar toate celelalte eforturi vor fi în zadar. Într-adevar, florile sunt cele care dau farmec acestei zile a iubirii, amintind prin frumuseţea şi gingaşia lor de graţia feminină şi de sinceritatea sentimentelor. Aşa cum o floare trebuie ocrotită şi îngrijita în permanenţa, asigurandu-i un sol fertil, lumină din belsug şi apă curată la intervale regulate, tot aşa este necesar ca o dragoste adevarată să fie întreţinută prin receptivitate la nevoile partenerei, prin gesturi de devotament şi multă înţelegere.

Ce buchete de flori să alegi pentru ziua îndrăgostiţilor

Buchetele de flori pentru ziua indragostitilor sunt variate şi te vor ajuta să îţi exprimi perfect sentimentele faţa de persoana iubită. Poţi alege un anumit tip de floare dacă ştii că este favorita ei şi îi va face placere să primească un astfel de dar, sau poţi alege un tip de floare care să reprezinte cât mai bine emoţiile tale sau felul în care te face ea să te simţi. Pentru a concentra toată atenţia pe semnificaţia unei anumite flori te poţi îndrepta catre un buchet creat doar cu acel tip de floare, sau în care predomină floarea astfel încat  mesajul să  fie  un etern buchet multifloral care oferă privirii un tablou mai complex de emoţii, fără a evidenţia în mod deosebit o anumită floare, şi va crea un spectacol impresionant ce o va cuceri din prima clipă.

Dacă doresti să îi spui că o admiri pentru nobleţea inimii ei şi pentru felul ei de a fi, ofera-i un buchet de lalele şi vei fi sigur că va petrece ziua îndrăgostiţilor gândindu-se la tine. Un buchet de gerbere îi va spune că te bucuri de fiecare clipă petrecută alături de ea, în timp ce freziile sunt semnul încrederii, al inocenţei şi al atenţiei deosebite. Arată-i că o apreciezi şi că o susţii în tot ceea ce întreprinde pentru a-şi îndeplini visurile şi oferă-i un buchet cu alstroemeria sau cale, reprezentând astfel devotamentul şi depaşirea tuturor obstacolelor. Orhideele din buchetele de ziua îndrăgostiţilor semnifică faptul că ea este o persoană deosebită, cu o personalitate unica, graţioasă şi elegantă.

 

Buchete de trandafiri pentru ziua îndrăgostiţilor

Buchetele de trandafiri sunt cele mai populare flori atunci când vine vorba de ziua îndrăgostiţilor şi merită să fie menţionate în mod special. De ziua îndrăgostiţilor se trimit în întreaga lume sute de milioane de trandafiri, dominând astfel piaţa florilor. Chiar dacă buchetele de trandafiri sunt o alegere clasică în această situaţie, fiind asteptate in mod firesc fara prea mari surprize, ele raman insa la fel de impresionante si vor produce cu siguranţa un efect memorabil. Fie ca se oferă buchete simple de trandafiri sau buchete decorate, cu alte flori sau mici plante verzi, acestea îşi vor îndeplini cu brio misiunea, comunicându-i destinatarei că este iubita, apreciată şi respectată în mod deosebit. Faptul că buchetele de trandafiri ramân cele mai populare alegeri de ziua îndrăgostiţilor este un lucru firesc, aratând cît de mult sunt adorate şi cât de mare este puterea lor asupra inimilor pline de pasiune.

 

Semnificaţia culorilor pentru buchetele de ziua îndrăgostiţilor

Ai primit sau doreşti să trimiţi un buchet de flori cu ocazia zilei indragostitilor si nu esti sigur de culoare pe care sa o alegi si ce reprezinta ea? Afla ca in functie de alegerea pe care o faci vei putea transmite o anumita emotie sau mesaj in plus fata de clasicul ,, te iubesc“. Buchetele cu o singura culoare predominanta pot fi interpretate in functie de respectiva alegere. Astfel, buchetele de flori rosii, cele mai intalnite de ziua celor indragostiti, sunt reprezentarea pasiunii puternice, a dragostei trainice si a devotamentului. Cele cu flori roz semnifica o dragoste sincera, recunostinta si respect, purtand aceeasi dragoste puternica dar fara intensitatea celor rosii. Florile albe arata increderea, adevarul si pacea, fiind potrivite atunci cand doresti sa ii arati ca in relatia voastra nu exista secrete, domnind armonia si buna intelegere. Buchetele galbene si portocalii sunt vesele si optimiste, artand bucuria de a-ti petrece fiecare clipa alaturi de ea si fiind potrivite cu o fire plina de entuziasm si spontaneitate. Florile albastre sau mov din buchetele indragostitilor aduc o nota de mister si fantezie, creand o atmosfera romantica si visatoare.

Ziua îndrăgostiţilor – legendă şi semnificaţie

Aceasta zi a celor indragostiti, observata la data de 14 februarie, a fost preluata din afara si a devenit, in mod treptat, din ce in ce mai cunoscuta si la noi in tara. Conform legendei, ziua indragostitilor are la baza istorisirea unui tanar preot, numit Valentin, care, in ciuda interdictiei, a continuat sa oficieze casatorii si sa ii ajute pe cei indragostiti sa isi uneasca destinele. Desi a fost prins si intemnitat pentru acest lucru, el a continuat sa faca fapte bune, invatand-o carte pe fiica unui temnicer, si chiar vindecand-o, conform anumitor surse. Semnificatia zilei indragostitilor este asadar de abnegare a sinelui si de ajutorarea celor pe care ii iubim. Este o sarbatoare a dragostei in general, nu numai a legaturilor romantice, dar si a familiei si a celor apropiati.

Mai mult decat o formalitate, oferirea florilor si a buchetelor de trandafiri de ziua indragostitilor este absolut necesara pentru a sarbatori asa cum se cuvine aceasta minunata sarbatoare a iubirii si a devotamentului, exprimand astfel cele mai puternice emotii intr-un mod simplu si elegant. Gingasia si frumusetea florilor se potriveste perfect cu aceasta ocazia, subliniind importanta de a materializa gandurile tale pentru a fi mai bine intelese. Asa ca, nu mai sta pe ganduri si alege un buchet spectaculos pentru a-i face ziua mai frumoasa!