‘Pot să vă spun că aşteptăm cu mult interes firmele spaniole şi eu sper că marile companii spaniole au observat lansarea unor licitaţii pe infrastructură mare. Ne-am bucura ca un număr mare de companii spaniole să participe la aceste licitaţii. Până la sfârşitul anului, vor fi cel puţin patru mari contracte pentru construcţii de autostrăzi, cu finalizarea licitaţiei undeva în februarie-martie. Ştim că momentul nu este cel mai potrivit, este sfârşitul de an, dar noi, în sfârşit, am început să ne grăbim în utilizarea fondurilor europene’, i-a spus Băsescu oficialului spaniol pe care l-a primit, luni, la Palatul Cotroceni.
Preşedintele Traian Băsescu a subliniat faptul că l-ar bucura prezenţa firmelor spaniole în România, dat fiind faptul că acestea şi-au respectat de fiecare dată contractele.
‘Firmele spaniole şi portugheze au respectat toate contractele pe care le-au avut în România, spre deosebire de multe alte firme care au câştigat licitaţii, după care au cerut modificarea condiţiilor’, a punctat şeful statului.
La rândul său, Francisco Camps l-a anunţat pe Traian Băsescu cu privire la deschiderea în România a unui birou comercial al Comunităţii Valencia.
El a adăugat că, în urma discuţiilor avute cu oameni de afaceri din regiunea valenciană, aceştia vor să investească în România ‘cu multă speranţă’.
‘Vin în România cu multă speranţă, cu multe eforturi. Am avut un caz al unei companii, am discutat cu şeful acelei companii şi deja se instalează aici în România’, a completat oficialul spaniol.
Şeful statului român i-a mulţumit preşedintelui Comunităţii Valencia pentru ospitalitatea de care a dat dovadă în 2007, când a mers în campania electorală pentru referendum la românii din regiunea spaniolă.
‘Ne-am văzut în 2007, când eu eram suspendat, când am venit în campanie la românii din regiunea dumneavoastră. Vă mulţumesc pentru ospitalitatea pe care mi-aţi oferit-o atunci’, a spus Băsescu, în debutul întrevederii de la Palatul Cotroceni cu oficialul spaniol.
SURSA: Agerpres