În noiembrie anul trecut, conducerea British American Tobaco a anunţat că va investi cca. 21 de milioane de euro în fiecare an, până în 2021, în dezvoltarea fabricii de la Ploieşti.

Investiţiile crescute sunt datorate extinderii capacităţii de producţie pe fondul a 3 factori importanţi: închiderea treptată a fabricii din Germania, preluarea Bulgartabac din Bulgaria, urmând ca o parte a volumelor să fie mutate la Ploieşti şi optimizarea volumelor fabricilor BAT din Europa de Vest. Volumele produse urmează să crească cu aproximativ 30% în urma investiţiilor făcute.

Până la finalul anului curent vor fi vacante 30 de noi locuri de munca, din 120 care au fost scoase la concurs, lucru datorat dezvoltării unităţii de producţie de la Ploieşti. În prezent, în fabrica de la Ploieşti lucrează 700 de angajaţi şi 150 de contractori.

Fabrica British American Tobacco este în prezent a doua cea mai importantă fabrică din Europa şi una dintre cele mai tehnologizate şi dezvoltate unităţi de producţie la nivel global.