Investiția a permis dezvoltarea unui nou spațiu de producție pentru consumabilele destinate produselor de încălzire a tutunului, precum și o extindere a capacităților existente de producție de țigarete și a inclus achiziția de mașini și dezvoltarea clădirilor și a infrastructurii. În total, a fost creat un spațiu suplimentar de producție de circa 4.200 de metri pătrați, o creștere de aproape 20% în mai puțin de 2 ani.

„Cele 175 de milioane de euro investite în fabrica din Ploiești în ultimii doi ani demonstrează hotărârea noastră de a continua parteneriatul strategic pe care îl avem cu România. Investiția atestă, de asemenea, angajamentul nostru față de produsele cu potențial de risc redus, deoarece o componentă majoră a acestei investiții a constat în transformarea României în centru de producție al consumabilelor pentru produsele care încălzesc tutunul pentru Uniunea Europeană”, a spus Ram Addanki, Director Aria Europa Centrală și de Sud, British American Tobacco.

Fabrica British American Tobacco din Ploiești este a doua cea mai mare fabrică a grupului din Uniunea Europeană după o investiție de aproape 500 de milioane de euro de la înființarea fabricii în 1996 și până în prezent. Aproape 1.100 de persoane lucrează în fabrică. Majoritatea produselor fabricate la Ploiești – consumabile din tutun pentru glo și țigări – sunt exportate în alte țări.

BAT este liderul pieței de tutun, cu o cotă de piață de 53%. BAT a lansat glo, produsul companiei care încălzește tutunul, în România în 2018. De atunci, aproximativ 150.000 români au achiziționat un glo.