British Airways a anuntat ca are in plan sa concedieze pana la 1.400 de manageri, pana la inceputul anului 2009, in incercarea de a reduce costurile cu pana la 170 milioane de lire sterline.

Compania va propune pana la data de 25 septembrie managerilor ce ar putea fi concediati sa accepte plecarea din companie in conditii amiabile contra unei sume de bani. Majoritatea managerilor British Airways castiga anual intre 40.000 si 250.000 de lire sterline. In cazul in care acestia nu accepta oferta, la inceputul anului 2009 se vor aplica concedieri.

CEO-ul companiei, Willie Walsh, a anuntat decizia in cadrul unei sedinte la care au participat doar 150 de manageri si a declarat ca initiativa a fost luata pe fondul pretului foarte mare la combustibili, pret ce a creat probleme importante operatorului aerian.

British Airways a raportat in primul trimestru al anului un profit in scadere cu 88% din cauza crestereii pretului la petrol, a conditiei econmice globale dificile si a scaderii increderii consumatorilor.Profitul inainte de taxe din perioada aprilie-iunie a scazut la 37 milioane lire sterline, fata de 298 milioane lire in primul trimestru al anului trecut. BA a oferit intial o estimare de 49 milioane lire.

Sursa: Daily Mirror