Compania aeriana britanica British Airways a lasat in Romania primul tichet de imbarcare online. Serviciul a fost inaugurat in urma cu trei luni si in Bulgaria unde s-a dovedit a fi un succes, 27% dintre pasageri folosind in prezent acest serviciu.

 

“Speram sa avem acelasi succes si in Romania. Cu check-in on line pasagerul castiga timp si se pot evita neplaceri cauzate de numarul mare de zboruri operate de pe aeroportul Otopeni”, a declarat  Emil Delibashev, director comercial Romania, Bulgaria si Moldova.  

 

O alta surpriza pentru aceasta toamna este promotia de 59 de euro, fara taxe de aeroport pentru un bilet dus Bucuresti – Londra. Romania este cea de-a trei tara, dupa Germania si Cehia, unde va fi lansata aceasta promotie. In prezent, cel mai ieftin bilet dus cu British Airways costa 99 de euro, fara taxe incluse.

 

Ca si strategie de dezvoltare, British Airways intentioneaza sa opereze noi rute, cel mai probabil de pe un aeroport din Transilvania. “O alta optiune ar fi introducerea unui nou zbor chiar si din Bucuresti (British Airways opereaza doua zboruri din Bucuresti n.r), sau inlocuirea aeronavei Airbus A319 – care are doar 126 de locuri, cu un Airbus A320 care are 152 de locuri. Ramane de vazut ce varianta alegem, dar acest lucru nu se va intampla mai devreme de vara lui 2008”, a spus Delibashev.

 

British Airways opereaza din Bucuresti doua zboruri zilnice catre Londra, precum si zboruri din Timisoara si targu Mures. Compania are o cota de piata de 65% pe segmentul corporate & business class, iar cifra de afaceri in primele luni ale acestui an a crescut cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

 

Sursa: Capital