Zborurile British Airways ar putea fi din nou suspendate din cauza unei greve, după ce personalul navigant al companiei a respins o propunere de compromis venită din partea conducerii şi care viza stoparea conflictului ce a produs deja mai multe opriri ale activităţii în acest an.

Oferta companiei aeriene britanice, prezentată de conducere ca o ultimă şansă de compromis, a fost respinsă cu 67 la sută din voturi în cursul unei consultări organizate de sindicatul Unite în rândul personalului navigant, a anunţat sindicatul, care reprezintă 90 la sută din cei 12.000 de membri ai personalului de bord al British Airways. Propunerea respinsă viza rezolvarea unui conflict care a perturbat activitatea companiei de mai multe ori de la începutul anului.

Conflictul început în noiembrie a fost declanşat de reducerea numărului de angajaţi şi de alte măsuri de austeritate dorite de companie pentru a mai atenua din pierderile uriaşe şi a adus British Airways pierderi de circa 150 de milioane de lire.

Sindicatul, care nu şi-a instruit membrii cum să voteze, nu a decis încă dacă va organiza o nouă grevă după respingerea acestei noi propuneri.

SURSA: Agerpres