Preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat vineri, la ora 11,00, la Palatul Cotroceni, pe premierul Dacian Cioloş, pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, dar şi pe liderii partidelor politice, pentru consultări pe tema rezultatelor referendumului din Marea Britanie.

''I-am invitat astăzi, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 11,00, pe prim-ministrul Dacian Cioloş, pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi pe liderii partidelor politice, pentru consultări pe tema rezultatelor referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii'', a scris Iohannis vineri pe Facebook.

Apoi, premierul Dacian Cioloş se va întâlni vineri, la ora 12,00, la Palatul Victoria, cu vicepremierii Vasile Dîncu şi Costin Borc şi cu ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, pentru discuţii pe tema rezultatelor referendumului din Marea Britanie, au declarat surse oficiale. La întâlnire vor participa şi secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Cristian Bădescu, şi şeful Cancelariei premierului, Dragoş Tudorache.

Preşedintele francez Francois Hollande a convocat pentru vineri o reuniune a cabinetului după referendumul de joi din Marea Britanie privind apartenenţa Regatului Unit la Uniunea Europeană, transmite DPA.

Preşedintele american Barack Obama a fost informat despre rezultatul favorabil ieşirii din Uniunea Europeană al referendumului desfăşurat joi în Marea Britanie, şi aşteaptă să aibă ocazia de a discuta cu premierul David Cameron despre evoluţiile din cursul zilei, a indicat vineri un purtător de cuvânt al Casei Albe, transmite Reuters.

"Preşedintele a fost informat despre rezultatele ce vin de la referendumul britanic şi va continua să fie ţinut la curent de echipa sa pe măsură ce situaţia o va impune", a afirmat purtătorul de cuvânt într-o scurtă declaraţie. Casa Albă va furniza comentarii suplimentare "de îndată ce va fi cazul", a mai indicat oficialul american.

Numărătoarea finală a voturilor de la referendumul de joi din Marea Britanie confirmă că cei mai mulţi britanici au optat pentru Brexit, adică ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană, transmit vineri DPA, AFP şi BBC.

Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului. Rata de participare la vot a fost de 72,2%.

Te-ar putea interesa și: