Tony Blair estimează că există peste 50% şanse să se organizeze al doilea referendum pe tema Brexitului. Şansele să aibă loc al doilea referendum pe tema Brexitului sunt, în prezent, mai mari de 50%, a mai spus, joi, fostul premier laburist britanic.
 
”Eu cred că dacă va avea loc al doilea referendum, acesta va clasa afacerea”, a declarat pentru televiziunea Reuters Blair, un susţinător al rămânerii Regatului Unit în Uniunea Europeană, la forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos.
 
”Eu cred că dacă ne retragem din UE fără să ne întoarcem în faţa poporului, cu cearta actuală şi în aceste circumstanţe, asta ar semăna o disensiune şi mai mare”, a adăugat el.
 
”Mi-ar părea absolut iresponsabil să ieşim din UE fără acord şi sunt sigur că Parlamentul nu o va permite”, a explicat acesta, vorbind despre Brexit, potrivit news.ro
 
Referendumul de la 23 iunie 2016 a degajat o majoritate de 51,9% din voturile exprimate în favoarea Brexit, ceea ce a declanşat procesul retragerii regatului din Uniune, aflat în haos în prezent, după ce deputaţii din Camera Comunelor au respins masiv acordul retragerii încheiat de Guvernul Theresei May cu UE.