El a declarat pentru Reuters că Scoţia doreşte să exploreze toate posibilităţile existente, inclusiv aceea de a prelua locul de membru al Marii Britanii în Uniunea Europeană, după votul pentru Brexit de la referendumul din 23 iunie. 

În Scoţia, 62% dintre votanţi s-au pronunţat pentru rămânerea Marii Britanii în blocul comunitar, iar guvernul de la Edinburgh s-a angajat să întreprindă toate demersurile pentru menţinerea Scoţiei în UE, inclusiv prin organizarea unui nou referendum privind independenţa provinciei de Regatul Unit. 

'Am avut parte astăzi, vorbind cu colegi, dl (Stephane) Le Foll din Franţa, dl (Christian) Schmidt din Germania, dl (Michael) Creed din Irlanda, de o ascultare cu înţelegere. Am purtat discuţii constructive şi suntem dornici să continuăm un dialog cu aceste state membre în următoarele săptămâni şi luni', a afirmat Ewing, declarând-se încurajat de alte semnale de sprijin din interiorul UE. 

'În ultimele 24 de ore, oficiali de rang înalt din Europa au declarat că le-ar plăcea să vadă Scoţia ca al 28-lea stat membru', a indicat responsabilul scoţian, refuzând însă să dea nume.

AGERPRES