Aproximativ 10.000 de angajaţi din sectorul serviciilor financiare din Regatul Unit ar putea fi mutaţi la Frankfurt. Firmele din acest oraş au început să închirieze spaţii mari de birouri, de peste 10.000 de metri pătraţi, pentru a-şi extinde operaţiunile şi personalul, se arată în studiul Frankfurt Main Finance. 

Cel mai mare succes îl are clădirea de birouri Marienturm, care ar urma să fie finalizată la începutul lui 2019, şi care va avea o înălţime de 155 de metri şi 38 de etaje. 

Relocarea angajaţilor ar putea fi limitată numai de lipsa spaţiilor de locuit disponibile, a explicat Andreas Trumpp, de la Savills Investment Management. 

Lloyd Blankfein, directorul general al Goldman Sachs, a anunţat pe Twitter că petrece mult mai mult timp la Frankfurt, chiar dacă banca americană construieşte un sediu imens la Londra. Alte bănci americane de investiţii, cum ar fi Citigroup şi Morgan Stanley, îşi vor muta de asemenea angajaţii în capitala financiară a Germaniei. Gigantul bancar nipon Sumitomo Mitsui Financial Group a semnat deja un acord de închiriere pentru spaţii de birouri în Frankfurt, au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. 

Băncile cu sediul în Marea Britanie se tem de un "hard" Brexit, în urma căruia nu vor avea acces la piaţa unică europeană şi se confruntă cu presiuni din partea autorităţilor de reglementare pentru a evita o încheiere abruptă a legăturilor cu clienţii transfrontalieri, ceea ce ar putea provoca turbulenţe pe pieţe. 

Firmele de servicii financiare cu sediul în Regatul Unit iau în calcul mutarea unor operaţiuni şi angajaţi în alte centre financiare europene, cum ar fi Frankfurt, Paris, Berlin, Amsterdam şi Luxemburg. 
Agerpres