FaceTime Group Chat conținea o bucată de cod vulnerabilă care permitea hackerilor să spioneze utilizatorii de iPhone și iPad. 

“Din cele relatate în mass-media până în prezent, ar fi dificil pentru un atacator să profite de acest bug pentru monitorizarea secretă a unor persoane, deoarece victima potențială ar primi o alertă de apel. Singurul scenariu riscant este cel în care persoana vizată tinde să utilizeze modul “silențios”. În acest caz, un spion ar putea asculta în secret discuțiile private ale acesteia, spune Victor Chebyshev, researcher, Kaspersky Lab.

În general, software-ul de astăzi cuprinde atât de multe linii de cod, încât este aproape imposibil să garanteze cineva că va fi 100% fără bug-uri, iar companiile de software se bazează pe comunitatea de securitate pentru a le ajuta să găsească și să rezolve astfel de bug-uri, înainte ca atacatorii să profite de ele. Apple merită apreciere pentru că a răspuns rapid în momentul notificării despre bug. De asemenea, compania a dezactivat temporar funcția FaceTime Group Chat, pentru a proteja utilizatorii de orice posibilă încălcare a confidențialității. Îi sfătuim pe cei care sunt în continuare îngrijorați să dezactiveze FaceTime până când va fi lansat patch-ul de la Apple”, potrivit lui Victor Chebyshev, researcher, Kaspersky Lab.