Preţul locuinţelor vechi şi noi din Bucureşti au stagnat pe parcursul primei luni a acestui an, în aşteptarea modificărilor aduse programului „Prima Casă“, potrivit indicelui imobiliar elaborat de Colliers International.

„Piaţa aşteaptă să simtă cum va decurge anul 2010 şi încă nu sunt suficiente indicii pentru a se forma o părere. A doua etapă a programului «Prima Casă» este factorul care va avea, probabil, influenţa cea mai mare asupra evoluţiei preţurilor apartamentelor“, susţin reprezentanţii Colliers.

Astfel, valoarea BREI, care înglobează evoluţia preţului la apartamente vechi şi noi, este de 1.252 euro/mp, BREI-V, axat exclusiv pe preţul locuinţelor vechi, este la valoarea de 1.092 euro/mp, iar indicatorul de preţ pentru apartamente noi arată 1.550 euro/mp.

Sunt aşteptate scăderi

„Ne putem aştepta la o scădere uşoară în următoarele luni, până la anunţarea demarării sau amânarii celei de-a doua etape a «Primei Case». Pe măsură ce lunile vor trece şi nu va exista o poziţie oficială fermă referitoare la acest program, scăderile se vor accentua de la lună la lună. Pe de altă parte, un anunţ clar referitor la «Prima Casă» 2010 va stabiliza piaţa, generând posibilitatea de a vedea chiar creşteri pentru apartamentele ce se încadrează în plafonul maxim acordat“, estimează autorii indicelui.
0-47382-grafic.jpg