Premierul României a avut şi ea o primă reacţie în cazul crimelor crimelor înfiorătoare de la Caracal. Viorica Dăncilă a promis că se vor lua măsuri stricte şi ferme în acest caz. Acelaşi tip de declaraţii a dat premierul şi în cazul Sorina, însă până acum nimeni nu a fost sancţionat, în ciudat faptului că la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinţi s-a încălcat legea. În cazul Sorina s-a intervenit cu mascaţii la faţa locului, iar acum, la Caracal, deşi cazul era de extremă urgenţă, nu s-a mai intervenit în forţă la adresa criminalului, iar o fată de 15 ani a fost lăsată să moară.

„Crima din Caracal este o dramă cumplită, o tragedie care ne-a înghețat inimile. Ca mamă, sunt alături de rudele aflate în suferință și voi face tot ceea ce îmi stă în putință pentru a le sprijini”, a declarat Viorica Dăncilă.

„Ca prim-ministru, solicit imperativ o anchetă completă și elucidarea de urgență a acestui caz, motiv pentru care am dispus alocarea tuturor resurselor necesare din partea Poliției Române și deplasarea de urgență a Ministrului Afacerilor Interne la Caracal […] Cine a greșit va plăti.”, spune premierul României.

La solicitarea premierului Viorica Dăncilă, ministrul afacerilor interne, Nicolae Moga, va coordona direct, la fața locului, ancheta care să clarifice de urgență modul în care autoritățile au intervenit în cazul cutremurător din județul Olt. De asemenea, prim-ministrul României a cerut ministrului afacerilor interne să aloce toate resursele necesare din partea Poliției Române pentru urgentarea anchetei.

De asemenea, Viorica Dăncilă a solicitat președintelui o analiză riguroasă a responsabilităților STS în acest caz, în cadrul ședinței CSAT de marți, 30 iulie.