Jandarmeria a refuzat iniţial să trimită luptători de la Brigada Mobilă pentru a sprijini ancheta de la Caracal, potrivit Digi24. În raportul MAI se precizează că ofiţerul care coordona percheziţia a cerut comandandului Brigăzii Mobile de Jandarmi Craiova 20 de jandarmi în sprijin. Acesta din urmă a refuzat însă, pe motiv că are oamenii ocupați cu alte misiuni. Poliția avea de acoperit cu forțe trei adrese în care se intra simultan pentru percheziții, la ora 06:00. A obținut sprijin în cele din urmă de la jandarmi, dar au fost trimiși numai 10 jandarmi, de la Inspectoratul din Slatina.

„De asemenea, polițistul a dispus șefului SAS să-i pună la dispoziție 2 grupe a câte 7 oameni pentru perchezițiile ce urmau a fi efectuate. Totodată, a luat legătura telefonic cu adjunctul șefului Grupării Mobile Jandarmi Craiova, colonelul B, solicitându-i să fie sprijinit cu 20 de jandarmi, însă acesta a refuzat, spunând că are oamenii în dispozitiv. Ulterior, comandantul IJJ Olt, domnul colonel D. a pus la dispoziție 10 jandarmi în sprijin pentru efectuarea perchezițiilor domiciliare, aceștia prezentându-se la ora 5:30 la sediul Poliției Municipiului Caracal”, se arată în raportul MAI.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat că este vorba despre o „neînțelegere” și că acel „refuz” al comandantului de la Craiova este de fapt o solicitare a acestuia de a se adresa unității competente, adică Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, care are un detașament de ordine publică chiar la Caracal.

„Acel refuz pe care îl menționați dumneavoastră este, de fapt, o solicitare a comandantului grupării de a se adresa unității competente, respectiv Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, care are un detașament de ordine publică chiar în zona respectivă, în orașul Caracal. Nu este vorba despre un refuz. Este vorba doar de o redirecționare a solicitării către cei competenți să acționeze acolo.  Jandarmii au participat la acea activitate din acea dimineață, cu mențiunea că au fost efective de la Inspectoratul de Jandarmi Olt, care are un detașament chiar acolo în zonă”, a explicat Georgian Enache. Întrebat dacă există vreo diferență de competențe între jandarmii de la Brigada Mobilă de Jandarmi Craiova și cei de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt, Georgian Enache a răspuns că „e vorba strict de competența teritorială pe care o au și, din punct de vedere operativ, de distanța la care se aflau”.  El a explicat însă că jandarmii din Brigada Mobilă de la Craiova au o competență teritorială extinsă în mai multe județe și de fiecare dată când într-un anumit județ se desfășoară acțiuni de amploare, care nu pot fi acoperite cu efectivele din Inspectoratul respectiv, se solicită sprijin și aceste forțe suplimentare vin în ajutor.