Marius Caraşol a fost dat afară joi din directoratul companiei Transelectrica și demis din funcția de președinte. Membrii Consiliului de Supraveghere au luat această decizie după ce Carașol a fost convocat la ședința Consiliului, joi dimineață, iar acesta nu s-a prezentat, arată surse oficiale.

El ar fi trebuit să își prezinte actele de studii în original, după ce s-a descoperit faptul că și-a trecut în C.V. o diplomă pe care, de fapt, nu a obținut-o. Mai exact, fostul președinte al Transelectrica şi-a trecut în CV că este inginer diplomat şi că a absolvit Politehnica, informează stirileprotv.ro.

Reprezentanţii universităţii au susţinut însă că persoana în cauză nu şi-a finalizat cursurile şi prin urmare nu are nici diplomă, nici calificarea respectivă.

Pentru funcţia de conducere pe care a deţinut-o, Carașol a încasat peste 93.000 de lei în 8 luni din 2018, potrivit declaraţiei de avere. A ajuns preşedintele Transelectrica la nivel naţional în decembrie 2018, fiind numit politic imediat după ce Niculae Bădălău a ajuns ministru al Economiei, autoritate care are în tutelă această companie strategică.