Este vorba despre un chinez, în vârstă de 80 de ani, care era turist în Franța. Acesta a ajuns în Franța pe 16 ianuarie, iar pe data de 25 ianuarie a fost băgat în carantină, în Paris. Și fata bătrânului a fost infectată cu virusul ucigaș, însă sunt speranțe de vindecare în ceea ce o privește.

Peste 66.000 de persoane au fost infectate

Epidemia de pneumonie virală cu virusul Covid19, detectată în China în decembrie în provincia Hubei, a infectat peste 66.000 de persoane şi a provocat decesul a peste 1.500 în ţară.

În afara Chinei continentale, aproape 600 de cazuri de contaminare au fost confirmate în aproximativ treizeci de ţări şi teritorii, inclusiv un prim caz anunţat vineri pe continentul african.

Franța a raportat până în prezent 11 cazuri de infecții cu coronavirus, iar 6 dintre ei încă sunt internați în spital.

Specialiștii nu au descoperit încă un vaccin care să lupte împotriva epidemiei mondiale. Tot mai multe țări înregistrează cazuri de îmbolnăvire iar medicii nu știu ce să mai facă.

”Primul din afara Asiei, primul din Europa”

Ministrul francez al Sănătăţii, Agnčs Buzyn, a transmis că Decesul este ”primul din afara Asiei, primul din Europa”, potrivit Agerpres.

Anterior, doar trei decese fuseseră raportate în afara Chinei continentale, în Filipine, Hong Kong şi Japonia.

”Am fost informată aseară” despre aceast deces, a precizat Agnčs Buzyn. Starea de sănătate a acestui pacient, internat la spitalul Bichat din Paris, ”s-a deteriorat rapid şi de câteva zile se afla în stare critică”, a adăugat ministrul.

Specialișii avertizează în privința unei epidemii globale

Un savant de la Harvard declarase, în cadrul unui interviu, că epidemia de coronavirus o să fie cea mai gravă din epoca modernă și că populația globală ar trebui să se aștepte la ce e mai rău. Potrivit profesorului, se pare că este doar o chestiune de timp până când virusul va lua cu asalt întreaga planetă. De asemenea, ar putea fi și cea mai gravă epidemie de gripă a epocii moderne.

De asemenea și Bill Gates a avertizat în privința coronavirusului, care s-a extins și în Africa. Potrivit afaceristului, epidemia de coronavirus va fi mult mai gravă în Africa, decât este în prezent în China.