O nouă dramă lovește românia. Un ilitar român a fost ucis în această dimineață, în Kabul. Totul s-a întâmplat în timpul atacului terorist. Este cel de-al doilea român mort în doar câteva zile. Informația a fost confirmată de către ministrul Apărării, Gabriel Leș, conform Digi24.ro.

Explozia puternică s-a produs în centrul capitalei afgane Kabul, în apropierea cartierului general al NATO şi a unor birouri guvernamentale. Aceasta a fost revendicată de militanții talibani . A fost vorba despre un atentat sinucigaş cu maşină-capcană care a vizat un punct de control din apropierea cartierului general al misiunii Resolute Support a NATO şi care s-a soldat cu cel puţin 5 morţi şi 35 de răniţi.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat că sediul agenţiei de spionaj afgane a fost ţinta atacului şi că explozia s-a produs când un convoi de forţe străine trecea prin zonă.

Deflagraţia a fost provocată de un minibus încărcat cu explozibili care a sărit în aer în jurul orei locale 10:10 (05:40 GMT), a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi. Un purtător de cuvânt al agenţiei de spionaj afgane a declarat că ţinta a fost un punct de control. Atacul se produce în plin proces de negocieri între SUA şi talibani.