Acesta s-a autoizolat la domiciliu alături de soția lui, Camilla care a fost de asemenea testată iar rezultatul a fost unul negativ. Moștenitorul tronului a afișat „simptome ușoare” duminică și a fost apoi testat luni, rezultatele ajungând marți seara, transmite Sky News.

„Prințul Charles a dezvoltat simptome ușoare ale infecției, starea lui de sănătate este bună și lucrează de acasă. (…) Ducesa de Cornwall a fost, de asemenea, testată, dar nu are virusul. În conformitate cu sfaturile guvernamentale și medicale, prințul și ducesa se află în autoizolare acasă în Scoția”, a anunţat biroul său de presă de la Clarence House.

Datorită numeroaselor evenimente la care a participat nu s-a putut determina exact de unde a contractat Charles virusul.

„Nu este posibil să spunem cu exactitate de la cine a luat prințul virusul din cauza numărului mare de evenimente pe care le-a desfășurat public în ultimele săptămâni.”

La începutul lunii martie prințul Charles și-a anulat mai multe vizite pe care le avea planificate în Bosnia, Cipru şi Iordania, în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus. Ultimul eveniment public la care acesta a participat a fost o recepție și o cină în data de 12 martie, care a avut loc la Mansion House din Londra. Evenimentul a fost dedicat susținerii Australiei, afectată de incendiile de vegetație.