Ministrul Teodorovici a anunțat că pensiile vor fi mărite de la 1 septembrie așa cum s-a promis, iar o amânare a votului Legii pensiilor nu va afecta pensiile românilor.

„Nu afectează cu nimic pensiile. Noi în acest an avem prinse sumele necesare ca măririle de la 1 septembrie să se întâmple și de la 1 septembrie vom vota legea în Parlament. Anul ăsta sunt prinse sumele, nu avem cum să cuprindem banii pe 2020”, a declarat Eugen Teodorovici.

Recent, oficialii de la Bruxelles au tras un semnal de alarmă cu privire la Legea pensiilor, celebra OUG 114, slaba colectare a veniturilor, ignorarea fondurilor europene, lipsa infrastructurii dar și în ceea ce privește lipsa transparenței.

Comisia Europeană a atras atenția asupra efectelor nocive ale OUG 114 / 2018, dar și asupra tendinței generale de a legifera netransparent, prin Ordonanțe de Urgență.

Comisia Europeană mai arată că noua lege a pensiilor reprezintă un risc la adresa sustenabilității finanțelor publice și critică slaba colectare bugetară.