Viorel Cataramă a fost votat în unanimitate candidat la Preşedinţie din partea Partidului Dreapta Liberală. Conform ultimei ediții a Top 300 Capital Cei mai bogați români, Viorel Cataramă are o avere estimată la suma de 38 de milioane de euro și ocup locul 153 în clasamentul celor mai bogați români realizat de Revista Capital.

„Toate forţele politice din 1990 au fost socialiste sau neomarxiste, au dus o politică socialistă care înseamnă să îţi umfli statul până plezneşte, cu angajaţi a stat, să îi îndopi cu privilegii, salarii, ajutoare sociale, pensii speciale. Toate guvernele au făcut la fel, iar România a ajuns să aibă 30% din personalul care munceşte angajat la stat. România este ţara paradoxului absolut în lume, clasa de mijloc fiind reprezentată de membrii aristocraţiei bugetare, angajaţi la stat, iar cei care ar trebui să reprezinte clasa de mijloc, cei din sectorul privat, au salarii mai mici decât cei de la stat. România se scufundă fără un sector privat puternic”, a spus Cataramă.

„Un Parlament corupt şi incompetent, socialist până în măduva oaselor, ar refuza să pună în practică deciziile CSAT, iar atunci preşedintele are la dispoziţie referendumul şi întreabă poporul. Dacă totuşi se refuză, se poate declara starea de necesitate şi lua măsuri coercitive împotriva oamenilor sau structurilor care nu pun în aplicare referendumul. Cei care refuză trebuie să fie acuzaţi de înaltă trădare. Preşedintele să verifice cum se pune în aplicare deciziile CSAT, are toate mijloacele de a pune în aplicare voinţa poporului român”, a mai spus Viorel Cataramă.