Incendiu puternic la hotelul Continental din Constanța, după ce un aparat de aer condiționat a luat foc. Flăcările au început de pe acoperiș, incendiul fiind anunțat la 112.

În momentul de față la fața locului intervin trei autospeciale de stingere, o autoscară și un echipaj SMURD.  În ceea ce privește victimele, până în prezent nu s-au raportat victime, iar pagubele totale încă nu se cunosc.

De menționat este faptul că toate cauzele izbucnirii incendiului vor fi stabilite la finalul misiunii.

Val de incendii în România

Acesta nu este singurul incendiu care s-a produs în cursul zilei de vineri. În județul Bihor, la Salonta, un depozit de mase plastice a luat foc în acestă dimineață, iar degajările de fum sunt foarte mari.  ISU Crișana este pregătit să emită un mesaj RO Alert dacă fumul se va îndrepta către zonele locuite.

„Incendiul se manifestă violent, cu degajări mari de fum și gaze toxice. La sosirea pompierilor ardea o hală de 600 metri pătrați, respectiv alte două hale, precum și materialele plastice depozitate în curtea firmei. În momentul de față, incendiul e localizat, nu există pericol de propagare, colegii lucrează la lichidarea focarelor”, a spus la Digi24 Camelia Roșca, purtator de cuvânt ISU Bihor.

Totodată, aceasta a mai adăugat că la doar 100 de metri sunt locuințe, iar dacă vântul își va schimba direcția va emisă o alertă RO-ALERT.

„Depozitul e amplasat la undeva marginea orașului, însă la aproximativ 100 de metri există locuințe. Dacă vântul își schimbă direcția, vom avertiza populația în sistemul Ro Alert”, a adăugat ea.

O reacție a venit și din partea lui Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, care a declarat la Digi24 că suprafața pe care are loc incendiul este exinsă, iar fumul spre îndreaptă spre o localitate din Ungaria.

În același timp, în cursul săptămânii trecute un alt incendiu a avut loc la Petromidia. O persoană și-a pierdut viața în urma incidentului tragic, iar alte două persoane au suferit arsuri grave, fiind transportate la o clinică din străinătate.