Premierul Ludovic Orban, alături de echipa noului său Guvern, a mers, luni seară, la Palatul Cotroceni, pentru ceremonia de depunere a jurământului în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

“Jur să-mi daruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, indepedenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, au jurat toţi miniştrii Cabinetului Orban.

“Domnule premier Ludovic Orban, felicitări dumneavoastră şi întregii echipe guvernamentale! Vă doresc un mandat de mare succes, chiar dacă, din păcate, nu va fi un mandat întreg de 4 ani, ci va fi un mandat ceva mai scurt, dar prin compensare va fi mai greu.

Domnule preşedinte al PNL, Ludovic Orban, vă felicit pe dumneavoastră şi pe parlamentarii PNL şi pe toţi cei din partid care aţi reusit un lucru incredibil: să convingeţi partidele din Opoziţie ca împreună să constituiţi o nouă majoritate în Parlamentul României, înlocuind majoritatea toxică din jurul PSD-ului. Motiunea de cenzura a înlăturat de la putere Guvernul eşuat PSD-ist, iar astăzi aţi reuşit din nou să convingeţi partidele din Opoziţie şi alţi parlamentari să voteze împreună cu PNL pentru Guvernul PNL.

Este o realizare foarte mare şi vreau să subliniez că ce s-a intamplat astazi este un exerciţiu autentic democratic. Un guvern a fost înlăturat prin majoritatea din Parlament şi un nou Guvern a fost învestit printr-o nouă majoritate parlamentară.

Vreau să felicit şi pe ceilalţi parlamentari care au votat alături de parlamentarii PNL. Aţi făcut un lucru înţelept: aţi înţeles foarte bine să lăsaţi deoparte micul, meschinul aranjament politic într-un moment în care Romania a fost într-o criză guvernamentală. Felicitari şi aprecieri din partea mea pentru toţi cei care au votat astăzi pentru învestirea Guvernului Orban!

Se termină astăzi guvernarea PSD-istă care a durat aproape 3 ani de zile. Au fost guvernări toxice, guverne care au stricat multe proiecte şi multe abordări ale Romaniei. E foarte bine că avem şansa unui nou Guvern, care sper ca va fie sprijinit in Parlament pentru a pune Romania pe calea cea bună.

În ultimii 30 de ani, Romania nu s-a dezvoltat mai mult şi mai bine din cauza PSD-ului! O spun direct şi pe faţă!

Românii au votat la alegerile europarlamentare pentru România modernă, pentru România europeană, care va fi repusă, din această seară, în funcţiune. Iar votul pe moţiunea de cenzură şi pe învestitura de astăzi vin ca răspuns la ce au dorit să ne spuna romanii: că s-au săturat de PSD.

Sper că veţi găsi sprijin pentru a stopa dezastrul lăsat în urmă de guvernele PSD-iste. Mă tem de ce vor găsi noii miniştri în ministere.

Pot să spun că mă aştept de la acest Guvern să rezolve închiderea bugetului pentru 2019, pregătirea bugetului pentru 2020, reluarea discuţiilor pe Legile Justiţiei, pentru că trebuie reparat ce a stricat PSD. Trebuie pregătite într-un mod transparent alegerile.

Vreau să atrag atenţia că această victorie este totuşi numai o victorie de etapă. Urmează alegeri grele, extrem de importante pentru România. Urmează alegerile prezidenţiale, alegerile locale şi poate chiar anticipat alegerile parlamentare. Toate acestea trebuie, logistic şi politic, foarte bine pregătite, pentru a da românilor posibilitatea de a alege cel mai bine”, a transmis preşedintele României, Klaus Iohannis, noii echipe guvernamentale.