Gabriela Firea a făcut acest gest în timpul ședinței Comitetului Executiv Naţional al PSD, chiar când se discuta sancționarea ei. Anterior, Gabriela Firea şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti, iar CEx-ul a decis dizolvarea organizaţiei PSD Ilfov, pe care Firea o conducea.

“Mi-am dat demisia din funcția de vicepreședinte regional ca o reacție firească și solidară cu toți colegii din București și Ilfov care se consideră neîndreptățiți”, a declarat primarul Capitalei, imediat după ce și-a înaintat demisia. Ea a acuzat că, de doi ani de zile, proiectele Capitalei nu s-au bucurat susținerea liderului PSD, Liviu Dragnea.

“În ceea ce privește județul Ilfov, mi s-a spus că din cauza mea și-au dat demisia trei parlamentari și că nu am reușit să-i opresc. Mi-au spus că erau chemați să dea declarații împotriva mea, dar nu au vrut să facă asta. Nu puteam să rămân vicepreședinte pe regiunea Ilfov, mi se pare o măsură nedreaptate, este o răzbunare. E clar că domnul Dragnea a vrut să scape de mine din Biroul Executiv al PSD”, a declarat Gabriela Firea. Ea a mai susținut că nu va demisiona din partid.