Liviu Dragnea nu mai are nicio șansă. În urmă cu doar câteva minute, judecătorii au dat verdictul final în privința fostului șef al PSD.

Dragnea rămâne după gratii

Dragnea rămâne la pușcărie. Judecătorii i-au respins cererea de contestație in anulare, astfel că și cererea de suspendare a pedepsei cu inchisoarea s-a respins. Fostul șef al Camerei Deputaților s-a întors la Rahova, acolo unde a aflat și verdictul.

Totuși, Dragnea mai are o șansă să scape. Mai are recursul în Casație care se judeca azi la Instanța Supremă.

Liviu Dragnea a fost adus, marţi dimineaţa, de la Penitenciarul Rahova la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde s-a discutat cerere pe care a depus-o de anulare a condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul lider al PSD a fost adus de gardieni cu cătuşe la mâini şi condus în sala de judecată.

Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, a cerut ca procesul să nu fie public, iar judecătorii au fost de acord, astfel încât jurnaliştii au fost invitaţi să iasă din sală.

De asemenea, avocatul lui Dragnea a declarat că sunt speranţe pentru o sentinţă favorabilă lui Liviu Dragnea şi că se aşteaptă o rezolvare a contestaţiei în anulare a condamnării la închisoare chiar astăzi. „S-a pus în discuţie admisibilitatea în principiu a contestaţiei în anulare. Am susţinut toate aspectele şi elementele pe care noi le considerăm legale. Sperăm să se admită această contestaţie în anulare în principiu. Am cerut şi suspendarea pedepsei, să vedem ce se va întâmpla.

Textul de lege spune doar că un complet de judecată poate dispune şi suspendarea hotărârii atacată cu contestaţie în anulare, astfel că judecătorii vor decide. Să sperăm că vom avea un prim pas astăzi. Nu ştiu dacă astăzi va putea părăsi penitenciarul, dar sper cât mai curând”, a spus Flavia Teodosiu la finalul şedinţei de judecată. Dragnea nu a avut însă noroc și a rămas în pușcărie.