Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că dosarul lui Dan Șova va fi trimis la instanța de fond după decizia CCR în ceea ce privește compunerea nelegală a completurilor de 5 judecători.

Patru din cei cinci judecători din complet au luat această decizie, în timp ce al cincilea dorea adresarea unor întrebări Curții de Justiţie a UE. Dosarul va ajunge astfel la Curtea de Apel Bucureşti, potrivit legii, pentru că Dan Șova are in prezent calitate de avocat, scrie stiripesurse.ro.

Șova este în libertate încă din decembrie 2018, după ce instanţa supremă a suspendat executarea pedepselor, ca urmare a admiterii în principiu a contestaţiei în anulare, ca urmare a deciziei CCR privind completurile de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dan Șova a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora, însă a fost anulată pedeapsa în urma deciziei Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie, fiind dealtfel și primul proces în care instanţa supremă a admis contestaţia în anulare, după valul de eliberări în baza acestora din decembrie 2018.