Omenirea se află într-un nou punct de răscruce, după ce ultimul test al lansatorului de rachete multiple din Coreea de Nord a fost declarat un mare succes. Testul de vineri a demonstrat că această țară este pregătită să implementeze noul sistem de armament nuclear în viitorul apropiat.

Mai mult, Coreea de Sud își exprimă îngrijorarea cu privire la ultimele teste cu rachete efectuate de „frații” din nord, despre care toată lumea afirmă că ar fi rachete balistice, informează militarytimes.com.

Agenția știri nord-coreeană a confirmat că ultimele lansări au fost făcute în prezența liderului Kim Jong Un și a altor înalți oficiali din Armată.

„Tragerile au avut drept scop verificarea în luptă a noului lansator de rachete multiple. Testul a demonstrat superioritatea militară și tehnică a sistemului de arme nord-coreene și fiabilitatea fermă a acestuia”, a anunțat reccent agenția KCNA, care a arătat că liderul Kim Jong Un și-a exprimat „marea satisfacție” asupra rezultatelor.

Sistemul de rachete balistice a fost implementat

Pe de altă parte, analistul Kim Dong-yub, de la Institutul de Studii din Seul, confirmă temerile. Într-o postare pe Facebook, acesta a scris că noul sistem de lansare a rachetelor balistice nord-coreene a fost deja implementat. Din luna august încoace, Coreea de Nord a efectuat patru teste ale noului lansator de rachete! Proiectilele trase vineri au zburat aproximativ 380 de kilometri, la o altitudine maximă de 97 km. Pentru moment, SUA nu a oferit o reacție la ultimele teste nord-coreene.