Vezi aici cum arăta joi  autostrada Arad-Timişoara. 
Şantierul pentru autostrada Arad – Timişoara a fost deschis în iulie 2009. În vara lui 2010, proiectul era finalizat doar pe o treime. Apoi s-au sistat lucrările, care au fost reluate, în forţă, sub ameninţarea rezilierii, în ianuarie 2011. Lunar, oficialii de la Ministerul Transporturilor au verificat la faţa locului starea şantierului, iar săptămânal au primit informări cu filmări din avion despre evoluţia construcţiei autostrăzii.
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a confirmat în jurul orei 16:00 că  Anca Boagiu va efectua, mâine, o vizită pe şantierul autostrăzii şi va participa la deschiderea circulaţiei pe acest tronson. Ministrul Transporturilor va efectua, după ora 14, şi o vizită de lucru pe şantierul lucrărilor de pe lotul 1 al tronsonului Timişoara- Lugoj.

Până în noiembrie, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) achitase către asocierea Astaldi – FCC 73% din valoarea contractului, respectiv 357,12 milioane de lei, circa 81,9 milioane de euro (la un curs de  4,36 lei/euro)