Șeful Deparatmentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, va fi audiat, astăzi, în dosarul Colectiv, potrivit unor surse Realitatea TV.

La patru ani de la cea mai mare tragedie postdecembristă, procurorii încă investighează modul în care au fost tratate victimele în spitale și de ce transferurile în străinătate s-au făcut cu mare întârziere, atunci când victimele erau deja infectate cu bacteriile din spitalele românești.

În 28 aprilie 2016, dosarul a fost trimis în judecată. La dosarul de la Parchetul General au fost 8 inculpați: cei trei patroni ai Clubului Colectiv, trei artificieri și două societăți comerciale (Colectiv Club SRL și Golden Ideas Fireworks Artists SRL).

Acuzațiile puse în sarcina lor sunt grave: ucidere din culpă, în formă agravată, având ca urmare decesul mai multor persoane, vătămare corporală din culpă, în formă agravată, având ca urmare vătămarea mai multor persoane şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri.

Dosarul a parcurs pași puțini și îngreunați: inițial s-a început judecata lui la Judecătoria Sectorului 4, unde vreme de câteva termene bune s-a discutat strict pe competența instanței.

În final, s-a decis declinarea competenței către Tribunalul București, unde nici acolo dosarul nu a înregistrat progrese, termenele fiind amânate din cauza lipsei de proceduri, erori în citare, angajare apărător etc.