Scene incredibile în capitala Statelor Unite ale Americii, unde susținătorii lui Donald Trump au intrat în Congres, pentru a-și susține favoritul.

Președintele încă în funcție refuză să îi predea mandatul lui Joe Biden.

Protestatarii au pătruns în Congres

Susținătorii lui Donald Trump au rupt cordoanele de ordine și au luat cu asalt clădirea Congresului, reușind să intre.

Înăuntru are loc procedura de confirmare a rezultatului alegerilor prezidențiale.

Înainte de deschiderea ședinței Congresului, Mike Pence a publicat pe contul său de Twitter o scrisoare în care arată că rolul pe care îl va avea este de fapt unul mai mult ceremonial și că nu va bloca confirmarea lui Joe Biden ca președinte ales, în ciuda cererilor venite din partea lui Trump.

În cadrul discursului avut la protest Donald Trump a spus în repetate rânduri că rezultatul alegerilor poate fi schimbat dacă Mike Pence „face ce trebuie” și a îndemnat protestatarii să plece în marș spre Capitoliu.

Conflict între Donald Trump și Mike Pence

Președintele în funcție, Donald Trump, l-a criticat ulterior pe Mike Pence pentru faptul că nu și-a asumat răspunderea de a bloca accesul lui Joe Biden la Casa Albă.

În timpul incidentelor petrecute în Congres, Mike Pence a fost evacuat de forțele de ordine, pentru a fi evitate incidente neplăcute, care ar fi putut apărea între vicepreședintele SUA și susținătorii lui Trump, aflați în clădire.

Ulterior, toți senatorii americani au fost fost evacuați din Congres, iar dezbaterile au fost suspendate.

Washington, sub stare de asediu

CNN relatează că intrările și ieșirile din Capitoliu au fost blocate de Poliție în urma tensiunilor și violențelor între protestatari și forțele de ordine.

Primarul Washingtonului a declarat stare de asediu în oraș și a cerut intervenția Gărzii naționale.

Mass media din SUA anunță că suporterii lui Donald Trump au început să ridice baricad în preajma Congresului, pentru a rezista forțelor de ordine.