O amenințare cu bombă la Curtea de Apel București a fost primită astăzi de autorități, iar instituția e evacuată. Amenințarea vine în ziua în care instanța judeca ultimul termen din procesul de corupție legat de finanțarea campaniei electorale din 2009.

Ședința de judecată din dosarul lui Udrea a fost suspendată și va fi reluată la ora 14.00.

SRI și Poliția intervin de urgență privind această amenințare cu bombă

Un jandarm a anunţat completul că există o ameninţare cu bombă, iar şedinţa a fost suspendată de urgenţă şi sala evaluată. Poliţia şi Brigada Antitero a SRI intervin. Preşedinta completului a anunţat că şedinţa se va relua la ora 14.00.

Printre cei evacuaţi se află şi Elena Udrea, care participă la ultimul termen al judecării dosarului privind finanţarea campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009.

La audierile din fața instanței, care au avut loc anul trecut, fostul ministru PDL al Dezvoltării și-a susținut nevinovăția.

În mai 2017, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, pe care o acuză de instigare la luare de mită şi spălare a banilor, pe fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia, pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon, pentru luare de mită, pe Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor şi pe Ioan Silviu Wagner, director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare.