Acesta a spus că vârful epidemiei de coronavirus va veni spre sfârșitul lunii aprilie și se va ajunge la mii de cazuri zilnic. Rafila estimează că la acea dată se va ajunge la peste 10.000 de cazuri.

„Deja suntem în situația Italiei ca procent în rândul personalului medical. Gandiți-vă că noi avem aproape 1.000 de persoane infectate, confrimate și avem cel puțin aproape 100 de persoane în rândul personalului medical, deci 10%. În Franța și în Spania și în Italia, 10% din persoanele infectate sunt din rândul personalului medical. Sigur că cifrele sunt mai mici la noi pentru că suntem cu un decalaj de căteva săptămâni față de ei, dar procentul de persone infectate din rândul personalului medical este același.”, a spus Rafila la Digi24.

În privința vârfului epidemiei Rafila a spus: „Creșterea este mai mică decât m-am aștepta eu dar odată cu mărirea capacității de diagnostic de laborator și numpărul de cazuri pozitive va crește mult mai rapid. (…) Cred că o să fie mai mult de 10.000 de cazuri. Depinde în ce interval de timp. Contează câte cazuri vom avea noi zilnic. (…) Probabil spre sfârșitul lunii aprilie s-ar putea să ajungem în situația cu mii de cazuri pe zi”.