S-a făcut public rezultatul analizelor asistentului medical român suspect de infecție cu coronavirus. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, a făcut primele declarații.

Nu avem coronavirus în România

Este oficial! Nu avem parte de coronavirus în România. ”Este negativ, subiectul nu e infectat cu noul coronavirus.”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, miercuri seara, la Antena 3.

Astfel, rezultatele analizelor asistentului medical român suspect de infecție cu coronavirus sunt negative, arată Institutul de boli infecțioase „Matei Balș”.

Un tânăr de 25 de ani, care lucra ca asistent medical în Germania şi a revenit în România după ce a îngrijit mai mulţi bolnavi de coronavirus, este internat la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Tânărul asistent s-a întors în ţară în urmă cu şapte zile.

Acesta s-a prezentat marţi seara la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe din Reşiţa, cu simptome precum febră, tuse şi răguşeală.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP Caraş-Severin) au informat, miercuri, că o celulă de criză a fost activată la nivelul judeţului Caraş-Severin.

Și ministrul Sănătății, Victor Costache s-a implicat în caz. „Am avut mai mulţi suspecţi de coronavirus, niciunul nu a fost confirmat. Avem un mecanism care funcţionează foarte bine, plus o colaborare între mai multe ministere. La nivel naţional avem o capacitate foarte bună de diagnostic şi nu numai în Bucureşti.

Până la sfârşitul săptămânii vor fi şi alte două sau trei centre care au capacitate de diagnostic”, a declarat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Bilanţul epidemiei coronavirusului a depăşit un prag de 1.100 de morţi în China continentală, potrivit autorităţilor. Numărul îmbolnăvirilor a depășit 44.000 de cazuri.