UPDATE: Autorităţile din judeţul Timiş au identificat şase persoane care au intrat în contact cu bărbatul de 47 de ani confirmat marţi cu coronavirus. Aceste persoane urmează să fie testate şi în prezent sunt izolate la domiciliu.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, şase persoane care au intrat în contact cu bărbatul de 47 de ani, din Timişoara, confirmat cu coronavirus, marţi, vor fi şi ele testate, conform News.ro.

Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timișoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia.

Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID 19.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, bărbatul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte 2 familii față de care se vor lua măsurile de autoizolare.