China s-a supărat tare pe SUA și a trecut la amenințări. Ministerul de Externe de la Beijing a vorbit de luarea unor „contramăsuri ferme” dacă SUA continuă să se amestece în situația de la Hong Kong.

Avertismentul a fost lansat după ce președintele american Donald Trump a promulgat proiecte de lege privind susținerea protestatarilor pro-democrație de la Hong Kong.

Potrivit oficialului chinez, cele două proiecte de lege promulgate de Trump constituie o imixtiune serioasă în afacerile interne ale Chinei, însă eforturile Washingtonului „sortite eșecului”, relatează agenția de știri Reuters.

Reacția MAE chinez nu s-a oprit aici. Statele Unite au fost atenționate că vor suporta consecințele contramăsurilor luate de Beijing dacă va continua să „acționeze arbitrar” în ceea ce privește situația de la Hong Kong.

Guvernul local de la Hong Kong și-a exprimat opoziția fermă față de promulgarea proiectelor de lege privind susținerea protestatarilor pro-democrație, afirmând că decizia SUA trimite un semnal greșit manifestanților.