Obligaţiunile vor avea o valoare nominală între 1.000 şi 100.000 echivalent euro şi vor putea fi emise în orice valută. Rata dobânzii ar putea fi fixă, variabilă (indexată la preţul unui element suport) sau o combinaţie a acestor variante.
De asemenea, frecvenţa cuponului este flexibilă, nefiind limitată la lunar, trimestrial semestrial sau anual.
Programul va include ca emitent fie pe BRD, fie o altă entitate controlată de bancă, fie o combinaţie, ele fiind garantate de BRD.
Totodată, acţionarii au aprobat şi numirea lui Paul Maymat în funcţia de administrator al băncii, el urmând să preia conducerea de la 1 mai.
Nu în cele din umă, s-au aprobat şi situaţiile financiare pe 2011, distribuirea unui dividend brut de 0,1669 lei-acţiune şi bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2012.
Dividendele distribuite cumulează 116 milioane lei, reprezentând un sfert din profitul net din 2011, de 465 milioane lei. Raportat la ultimul preţ, randamentul dividendului este de 1,57%.
Pentru acest an, BRD îşi propune să avanseze cu 4-5% pe creditare şi cu 6-7% pe depozite.Banca mizează pe un profit operaţional în urcare cu 5-6%, după ce anul trecut acesta a scăzut cu 14,3%.