„Atât şcolile de samba, cât şi blocurile (defilările pe stradă) din cadrul carnavalului înţeleg imposibilitatea organizării unui eveniment în februarie viitor”, a declarat primarul Bruno Covas, care a anunţat astfel amânarea celei mai mari sărbători anuale.

Nu a fost stabilită o nouă dată a carnavalului, dar acesta ar putea avea loc „la sfârşitul lunii mai sau începutul lunii iulie” 2021, a adăugat primarul oraşului cu 12 milioane de locuitori.

Sao Paulo, cel mai afectat din Brazilia

Carnavalul din Sao Paulo este unul din cele mai importante din Brazilia. Ediţia trecută a atras 120.000 de persoane, care au admirat şcolile de samba de pe Sambodromul Anhembi, în timp ce „blocos”, paradele ce pot fi văzute pe străzi timp de câteva săptămâni, au atras peste 15 milioane de petrecăreţi, conform cifrelor furnizate de edilul oraşului.

Sărbătoarea, care necesită luni de pregătire, este şi prilejul unor profituri financiare substanţiale pentru municipalităţi.

La Rio, unde în timpul carnavalului este organizată o paradă somptuoasă cu care monumentale care atrage anual milioane de turişti, cinci din principalele şcoli de samba şi-au anunţat recent dorinţa de a amâna ediţia din 2021.

Aceste şcoli nu doresc un carnaval până când nu este produs un vaccin împotriva noului coronavirus, care a făcut în Brazilia peste 84.000 de victime, a infectat peste 2.3 milioane de persoane şi continuă se se răspândească.

Totodată, un alt eveniment care atrage milioane de participanţi, Marşul pentru Iisus, prevăzut pentru luna iulie, a fost amânat, urmând să aibă loc în luna noiembrie.