Poliţia greacă a declarat că pe baza dovezilor disponibile, trei dintre suspecţi sunt consideraţi ca reprezentând braţul grupului de hackeri internaţionali "Anonymous", în timp ce rolul celei de-a patra persoane este încă în curs de investigare. Toate cele patru persoane au fost monitorizate de echipa de infracţiuni electronice în ultimele trei luni.

Doi dintre suspecţii identificaţi de poliţie sunt minori, cu vârste între 14 şi 15 ani, în timp ce, celelalte două au 24 şi 28 de ani. Cel mai în vârstă dintre suspecţi se folosea de pseudonimul "Condor" şi pare a fi liderul grupului, a declarat poliţia.

O anchetă preliminară a arătat că cei patru au fost implicaţi în "atacuri" electronice vizând site-urile Ministerului Justiţiei, Proton Bank, Piraeus Bank, Băncii Centrale a Greciei şi Organizaţiei de Transport Urban din Atena (OASA). Cel mai tânăr dintre hackerii suspectaţi a revendicat responsabilitatea piratării site-ului Ministerului Justiţiei, dar el a spus că nu are niciun regret.

Poliţia a percheziţionat şapte locuinţe din Atena, Tripoli, Nafplio, Katerini şi Halkida, unde a găsit şi confiscat zeci de calculatoare şi echipamente aferente.