“Credem că cifra de afaceri a companiei va depăşi pentru prima dată valoarea de 50 de miliarde de euro, în anul 2011”, a spus Franz Fehrenbach, preşedintele Consiliului de Administraţie al grupului Bosch, la conferinţa anuală de presă susţinută la Stuttgart.
În 2010, economia mondială s-a comportat mult mai bine decât se estimase iniţial. Acest lucru s-a reflectat anul trecut în creşterea cu 24% a vânzărilor Grupului Bosch, acestea atingând cifra de 47,3 miliarde de euro. Altfel spus, cifra de afaceri a companiei a depăşit nivelul anterior crizei, din 2007, cu circa un miliard de euro. Profitul înainte de impozitare a atins valoarea de 3,5 milioane de euro în anul 2010. În 2011, rentabilitatea comercială înainte de impozitare a fost de 7,4%, adică a revenit în ţinta fixată de companie.

Toate cele trei sectoare de activitate ale concernului german au reuşit să-şi sporească cifra de afaceri în această perioadă. Aceste evoluţii pozitive se reflectă şi în numărul angajaţilor: se estimează că, la nivel mondial, numărul angajaţilor Bosch va creşte cu 15.000 până la sfârşitul anului 2011, ajungând la circa 300.000 de persoane în total. Mai mult de jumătate dintre aceste locuri de muncă urmează să fie create în zona Asia-Pacific, 5.900 dintre acestea în China.

Bosch intenţionează să angajeze alte 3.800 de persoane în Europa de Est şi Turcia, precum şi 1.000 de persoane în America de Nord şi 800 în America de Sud. În Germania, compania doreşte să creeze, pe parcursul acestui an, circa 900 de noi locuri de muncă.

Atmosfera pozitivă din cadrul companiei este, pentru moment, umbrită de evenimentele din Japonia. Cutremurul şi consecinţele acestuia nu au produs nicio victimă printre cei aproape 8.000 de angajaţi Bosch din această ţară, iar pagubele suportate de cele 36 de sedii Bosch din Japonia au fost limitate.