"Anul trecut, Bosch a angajat circa 325 de persoane atât pentru activităţile de producţie, cât şi pentru cele de cercetare şi dezvoltare. Concernul german va continua şi în anul 2014 procesul de angajare din Cluj", se arată într-un comunicat al companiei.

Centrul, situat în Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, are o suprafaţă totală de circa 38.000 de metri pătraţi şi va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvoltă şi produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori pentru industria auto şi alte domenii. Divizia are 17 unităţi de producţie la nivel mondial şi aproximativ 20.000 de angajaţi.

În România, Bosch are activităţi la Bucureşti, Blaj, Cluj şi Timişoara, cu circa 2.000 de angajaţi la începutul anului. Extinderea activităţilor de producţie şi dezvoltare va contribui la majorarea personalului până la finalul anului.În București, Bosch este prezent din anul 1994 cu o societate de distribuție de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranță și comunicații, precum și de echipamente auto pentru piața de aftermarket. Începând cu anul 1999, Bosch este prezent în capitală și prin BSH Electrocasnice SRL.

Din 2007, la Blaj se afla Bosch Rexroth cu o unitate de producție pentru tehnica liniară, care a fost extinsa în 2013 cu o nouă fabrică destinată industriei auto. Începând cu anul 2008, în Timișoara se află un centru de comunicare Bosch. În 2013, o noua unitate de producție și dezvoltare destinată industriei auto și-a început activitatea la Cluj.

Te-ar putea interesa și: