Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, este în auto-izolare după ce a fost în contact cu o persoană testată pozitiv pentru COVID-19, a anunţat Downing Street duminică. Şeful guvernului de la Londra, care a fost internat pentru infecţie cu coronavirus în aprilie trecut, nu are simptome şi continuă să lucreze de la biroul său din capitală, a spus un purtător de cuvânt al lui Boris Johnson.

Acesta a adăugat că premierul este bine şi nu are simptome de COVID-19. Potrivit BBC, Johnson a petrecut aproximativ 35 de minute cu deputatul conservator Lee Anderson, care a avut rezultat pozitiv la coronavirus, scrie EFE.

Situația este gravă în Marea Britanie

Marea Britanie a raportat 24.962 de noi cazuri de coronavirus, duminică, mai puţin faţă de sâmbătă, când au fost 26.860, potrivit Reuters. Numărul zilnic de noi decese anunţat în ultimele 28 de zile în urma testelor a scăzut la 168 de la 462 sâmbătă, totalul fiind de 51.934. 1.369.318 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus în Marea Britanie de la începutul pandemiei.

Probleme mari pentru sute de mii de români din Marea Britanie

Ieșirea acesteia din Uniunea Europeană îi lovește pe românii de acolo. Aceștia vor avea parte de o serie de noi reguli pentru a intra pe teritoriul Regatului Unit, inclusiv obligativitatea obţinerii unei vize. Autorităţile au venit cu precizări despre cum se obţine această viză.

De la 1 ianuarie 2021, intra în vigoare noi reguli pentru românii care vor să intre pe teritoriul Marii Britanii. Astfel, Guvernul din Regatul Unit va introduce un nou sistem de imigrări bazat pe un anumit punctaj.

Reprezentanţii Ambasadei Marii Britanii în România au detaliat acest nou sistem, care descrie modul în care cetăţenii români pot face cerere de viză şi ce trasee procedurale pot urma dacă doresc să se mute în Marea Britanie pentru a trăi acolo sau pentru a studia sau munci în această țară.