În plină criză financiară mondială, al cărei final nu pare a fi prea apropiat, marca de lux Audi oferă angajaţilor săi un bonus de 3.600 de euro pentru rezultatele bune obţinute în 2008. Audi AG este singurul producător auto de lux din Germania care îşi menţine promisiunea de a oferi angajatilor o cotă din profitul anului anterior. La sfârşitul acestei luni, din bugetul companiei vor ieşi în acest scop nu mai puţin de 157 de milioane de euro.

 

În acelasi timp, confruntându-se cu necesitatea de a reduce costurile de muncă, conducerea şi sindicatele Daimler AG, producătorul Mercedes, au decis luna trecută să nu plătească participarea la profit planificată în valoare de 224,2 milioane de euro. Compania urmează să decidă mai târziu în acest an ce va face cu banii pentru bonusuri. Conform ANE, nici BMW nu va acorda angajaţilor bonificaţii pentru profitul obtinut în 2008.

 

Aproximativ 43.000 de angajaţi ai Audi din Ingolstadt şi Neckarsulm vor beneficia de bonificaţii ca urmare a înregistrării unui profit de 2,77 miliarde de euro, în creştere cu 2.5 la sută faţă de 2007. Acest profit impresionant este rezultatul a 13 ani consecutivi în care Audi a înregistrat vânzări record.