O țară din nordul Europei este pregătită în orice moment să îi ia locul României. Temerile au venit pe fondul scandalului politic de la București și a declarațiilor președintelui Klaus Iohannis, care a spus luni că guvernul nu este pregătit pentru preluarea președinției rotative de la 1 ianuarie 2019. 

Premierul finlandez Juha Sipilä a asigurat că România va prelua președinția UE așa cum este programat, la 1 ianuarie 2019, dar a precizat că guvernul său și-a sporit nivelul de pregătire în vederea unei posibile rocade.

Finlanda urmează să preia președinția UE după România, de la 1 iulie 2019, dar problemele de la București au făcut-o să se gândească la o posibilă rocadă.

Premierul Juha Sipilä a declarat că guvernul finlandez și-a crescut nivelul de pregătire în vederea unei posibile cereri din partea României de a amâna preluarea președinției UE, conform yle.fi, citat de Realitatea.

O asemenea cerere nu a venit însă. Dimpotrivă, guvernul român a confirmat că preluarea președinției UE va avea loc la termenul stabilit. Sipilä a clarificat pentru presa finlandeză că România nu are intenția de a-și amâna președinția.