A fost publicat cel mai nou sondaj Avangarde pentru luna august. Datele au fost prezentate de liderul PSD, Marcel Ciolacu în şedinţa conducerii partidului, organizată luni la Neptun.

Potrivit ultimelor date, liberalii au scăzut în topul preferințelor românilor. Mai exact, PSD a devenit cotat la 35%, în timp ce PNL, principalul partid de guvernare, a coborât la 21% în intenţie de vot.

În ceea ce privește situația paritdului AUR, acesta a reușit să devanseze USR PLUS, înregistrând un procent de 15%. De cealaltă parte, UDMR e cotat la 5%, iar singurul partid care ar mai trece pragul electoral ar fi PMP, formaţiune care a ratat la limită intrarea în Parlament la alegerile din decembrie.

Sondajul a fost realizat în perioada 20 – 24 august, pe un eşantion de 900 de subiecţi, prin metoda CATI (interviuri telefonice), având o marjă de eroare de 3,2%.

România se îndreaptă spre o direcție greșită

Amintim faptul că un alt studiu Avangarde, realizat în perioada 9 iulie – 19 iulie 2021, pe un eșantion de 903 persoane din România (populație adultă neinstituționalizată) a prezentat marile nemulțumiri ale populației.

Datele arată că 62% dintre respondenți cred că lucrurile din România se îndreaptă într-o direcție greșită. Doar 22% dintre respondenți consideră că situația țării noastre se îndreaptă într-o direcție bună.

În același timp, alți 32% dintre respondenți consideră că România nu se va confrunta cu un al patrulea val de coronavirus, în timp ce 28% dintre aceștia cred că da.

În ceea ce privește vaccinarea, conform studiului Avangarde, 46% dintre românii respondenți consideră că vaccinarea anti-COVID este necesară pentru toată lumea, pe când 36% dintre respondenți cred că vaccinarea nu este necesară, în timp ce doar 4% au spus că vaccinarea anti-COVID ar fi necesară doar pentru persoanele de peste 55 de ani.

Studiul Avangarde mai arată că 28% dintre români consideră președintele României și Primul Ministru nu au reușit să stopeze pandemia, în timp ce 27% cred în afirmațiile oficialilor atunci când spun că au pus punct pandemiei.