Gabriela Firea a declarat că a fost tentată să plece din PSD și a primit oferte în acest sens pentru următoarele alegeri locale din partea mai multor partide politice. De asemenea, primarul a luat în calcul și o candidatură independentă „pentru că PSD este un partid în care se aruncă cu pietrele în fiecare zi.”

„Să ştiţi că am avut de multe ori tentaţia de a pleca sau de a încerca o variantă independentă, au fost şi alte partide care mi-au spus că ar trebui, la anul, să candidez la poziţia de primar general din partea altei formaţiuni politice, pentru că PSD este un partid în care se aruncă cu pietrele în fiecare zi, dar nu am putut să fac acest lucru, în primul rând pentru oamenii din ţară, care ne simpatizează, care au avut de beneficiat pe urma măsurilor pe care le-a luat guvernul actual şi măsurilor care au fost luate de guvernele precedente, foarte bune pentru români”, a declarat, la Antena 3, joi seara, Gabriela Firea.

Primarul a vorbit de asemenea despre tensiunile cu fostul lider PSD, Liviu Dragnea din toamna anului trecut. Atunci Gabriela Firea a demisionat din funcția de președinte interimar al PSD București și vicepreședinte al formațiunii.

Gabriela Firea a mai spus că este un om de echipă și a rămas în PSD în ciuda faptului că a fost abandonată de liderii din partid.

„Sunt un om de echipă şi chiar când echipa, nu în totalitate, ci prin reprezentanţi la vârf, m-a abandonat, eu am rămas acolo, simplu membru de partid, fără nicio funcţie aproape un an de zile. Aşa cum ştiţi, în timpul conflictului cu fostul preşedinte al partidului, nu m-am dezis de colegii mei, nu m-aţi auzit vorbind niciodată un cuvânt urât sau o expresie sau o jignire faţă de membrii şi simpatizanţii PSD”.